Babérleveles krumplifőzelék recept

Babérleveles krumplifőzelék recept

Hozzávalók:
80 dkg nyers tisztított burgonya,
1 közepes fej vöröshagyma,
3 evőkanál olaj,
2 babérlevél,
1 evőkanál finomliszt,
2 dl tejföl,
1 evőkanál vegeta,
1 teáskanál piros fűszerpaprika.

Elkészítés:

      Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítom. A tűzről lehúzva belekeverem a megtisztított és nagyon finomra aprított vöröshagymát meg a pirospaprikát. Jól összekeverem, ezután felöntöm három deci vízzel, és simára keverem. A meghámozott, megmosott burgonyát karikákra vágom, fazékba rakom, és annyi vízzel öntöm fel, hogy csak szűken lepje el. Beleszórom a vegetát, beleteszem a babérlevelet és lefedve puhára főzöm. Ezután szűrőn keresztül (nehogy csomós legyen) belecsorgatom az ízesített rántást, és a simára kevert tejfölt is beleöntve, folytonos keverés közben jól kiforralom. Legalább öt percig főzöm, végül a babérlevelet kidobom a főzelékből. Natúrszelet vagy sült kolbász, virsli a hozzávaló feltét.

Elkészítési ideje: kb. 50 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók