Recept elkészítése:
Párolt rizs recept
Hozzávalók:
300 g rizs,
30 g olaj,
20 g vöröshagyma,
15 g só.
Elkészítés:
A megválogatott, jól előmosott, és leszárított rizst felhevített olajban üvegesre hevítjük, majd a rizst, másfélszer annyi forrásban lévő sós vízzel felengedjük. Egy cikk vöröshagymát teszünk hozzá, fedővel letakarjuk, majd 160-180 fokos sütőben 20-25 percig pároljuk. Biztos nem ég le, „pörgős", puha lesz. A szemek nem lesznek tapadósak. Húsvillával a rizst fellazítjuk, a hagymát eltávolítjuk, majd megformázva a szűzsült mellé tálaljuk. Finomra vágott, üde petrezselyemzölddel meghintjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges