Vörösre fõtt sertéshús répával recept

Vörösre fõtt sertéshús répával recept

Hozzávalók:
Egy kiló sertéshús
Két zöldhagyma
Harminc dekagramm sárgarépa
Egy kisebb gyömbérgyökér
Nyolc evõkanál szójamártás
Négy evõkanál cherry
Egy kávéskanál cukor.

Elkészítés:

      A vörösre fõzés megint csak jellegzetes kínai fõzési módszer. A lényege, hogy szójában és cherryben, gyakran csillagánizs hozzáadásával, nagyon lassú tûzön kell fõzni a húst (épen ezért nem árt, ha a serpenyõ vagy a lábos és a tûz közé egy sütõlapot is teszünk).
Elõkészítés: A sertéshõst ötcentis csíkokra vágjuk. A zöldhagymát ujjnyi darabokra, a répát szeletekre vagdaljuk. A gyömbért megreszeljük. A húst megforgatjuk a sóban és két evõkanál szójában.
Fõzés: A húst edénybe tesszük, ráöntünk fél pohár vizet, és két evõkanál cherryt. Fölforraljuk, beletesszük a gyömbért és a zöldhagymát. A sütõlapot az edény alá tesszük. A húst egy órán át pároljuk, idõnként megforgatva. Ekkor újabb fél pohár vizet öntünk rá, beletesszük a cherry és a szója maradékát meg a cukrot. Újabb óráig fõzzük.

Elkészítés ideje: 100perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók