Töltött kínai kel recept

Töltött kínai kel recept

Hozzávalók:
1 közepes méretû kínai kel
3 evõkanál olívaolaj
25 dkg darált sertéshús
10 dkg zellerszál
15 dkg csiperkegomba
5 dkg szójacsíra
2 evõkanál szójamártás
1 evõkanál kukoricaliszt
3 evõkanál víz
1 kávéskanál só.

Elkészítés:

      Szedjük leveleire a kelt, és a töltésre alkalmasakat dobjuk két percre forró vízbe. Csöpögtessük le. Vágjuk négy cm-es darabokra a zellerszárakat, majd hosszában keskeny csíkokra. Forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a húst, egy percig kevergetve süssük, majd adjuk hozzá az apró csíkokra vágott zellerszárat, a kis darabokra vágott gombát. Állandó kevergetés közepette süssük két percig. Ekkor adjuk hozzá a gondosan megmosott szójacsírát, a szójamártást, és a vízben elkevert kukoricalisztet. Ha besûrûsödött, vegyük le a tûzrõl, és hagyjuk kihûlni. A kellevelekre osszuk el a tölteléket és göngyöljük be. Tegyük a göngyölegeket gõzölõedénybe, és erõs gõzön fõzzük 15 percig.
Fortély: A töltelékhez tetszés szerint más anyagokat is adhatunk (zöldségfélék, sültek, stb.).

Elkészítés ideje: 65perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók