Sertéshús burokban fõzve recept

Sertéshús burokban fõzve recept

Hozzávalók:
1,5-1,75 kg sertésszínhús
5 evõkanál rizsliszt
4 evõkanál szójamártás
2 evõkanál hoi-sin mártás
1-1,5 kávéskanál vörös szójasajt
2 kávéskanál cukor
1 kávéskanál chilimártás
2 evõkanál rizsbor
1 késhegynyi ötfûszer-keverék
2 lótuszlevél.

Elkészítés:

      Áztassuk a lótuszleveleket langyos vízben 20 percig. Vágjuk a húst 5mm-es szeletekre, majd 6x15 cm-es darabokra. Helyezzük vasedénybe a lisztet és állandó kevergetés közben hevítsük fel. Vegyük le a tûzrõl, keverjük hozzá a hoi-sin és a szójamártást, a szójasajtot, a cukrot, a chilimártást, a fûszerkeveréket és a bort. Helyezzük a húsokat ebbe a keverékbe, és forgassuk meg benne alaposan. Helyezzük a lótuszlevél közepébe a húsmennyiség felét. Csomagoljuk be és kössük át. Ugyanígy járjunk el a másik lótuszlevéllel is. Helyezzük a csomagokat gõzölõbe. A víz forrjon! Fõzzük 2,5-3 órán át. Forrón tálaljuk.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók