Ropogós, sült sertés recept

Ropogós, sült sertés recept

Hozzávalók:
4000g sertés natúr borda,
50g rizsbor,
20g só,
100g csípõs paprikaolaj,
25g cukor,
15g ötízû por,
5g csípõs paprika por,
25g felaprított zöldhagyma.

Elkészítés:

      Vágjuk a natúr bordát nagy kockára. Csináljunk több apró lyukat egy fém eszközzel a bordák egyik oldalára, és dörzsöljük be a felszínét a csípõs paprikaolajjal. Szúrjunk egy villát a húsba, és erõs tûzön süssük meg alaposan, amíg a felszíne tajtékos és fekete nem lesz. Ezután vegyük le a tûzrõl, és fedjük le egy tiszta nedves ruhával. Amikor a hús felszíne kicsit megpuhul vegyük le a ruhát. Hámozzuk le a hús felsõ, égett rétegét, dörzsöljük be ismét a csípõs paprikaolajjal, és folytassuk a sütést, amíg ropogós lesz kívül, és lágy belül.
Tálaláskor hámozzuk le a teljes felszínt, szórjuk meg a csípõs paprikával, és szeleteljük fel. Szórjuk meg ízlés szerint a rizsborral (vagy szójaszósszal), az ötízû porral, és a zöldhagymával. Szezámolajjal is ízesíthetjük.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók