Rázvasütött sertés zöldpaprikával recept

Rázvasütött sertés zöldpaprikával recept

Hozzávalók:
Negyed kiló sertéshús
Két hegyes-erõs zöldpaprika
Két piros paradicsompaprika
Egy zöldhagyma
Egy kisebb gyömbérgyökér
Maréknyi bambuszrügy (ez esetleges, nem feltétlenül kell)
Két evõkanál sherry
Egy evõkanál kukoricaliszt
Egy evõkanál szójamártás
Egy evõkanál kristálycukor

Bors
Ananászkarika
Salátalevél.

Elkészítés:

      Elõkészítés: a salátalevelet megmossuk, a sertéshúst csíkokra a zöldhagymát ujjnyi darabokra, a paprikát szeletekre vágjuk. A gyömbért lereszeljük. A sherryt, kukoricalisztet, sót, borsot összekeverjük, félórára beletesszük a csíkokra vágott húst. A szójamártást összekeverjük a cukorral.
Fõzés: három kanál olajban megsütjük a hagymát és a gyömbért (természetesen dobva-rázva sütjük), hozzáadjuk a húst. Amikor megpirult, újabb három kanál olajat öntünk rá, megsózzuk, majd kivesszük a húst. Az olajban megpároljuk azöldpaprikát, paradicsompaprikát, bambuszrügyet. Visszateszszük a húst is, összesütjük, ráöntjük a cukrozott szójamártást. Salátalevélen, ananászkarikákkal díszítvetálaljuk.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók