Rázvasütött sertés mandulával recept

Recept elkészítése:

Rázvasütött sertés mandulával recept

Hozzávalók:
Negyed kiló sertéshús
Két hegyes-erõs paprika
Öt dekagramm mandula
Maréknyi bambuszrügy (helyette káposzta is jó)
Egy gyömbérgyökér
Két evõkanál kukoricaliszt
Három evõkanál sherry
Fél evõkanál cukor
Két evõkanál szójamártás
Egy evõkanál ecet
Két evõkanál víz

Bors.

Elkészítés:

      Elõkészítés: a késsel meglapogatjuk a húst, kockára vágjuk. Egy evõkanál kukoricaliszttel, két evõkanál sherryvel, sóval, borssal páclét csinálunk, a húst ebben marináljuk fél órán át. A mandulát forró vízben négy percig fõzzük. A vizet hagyjuk kihûlni, ekkor a mandula héját könnyen lehúzhatjuk. A gyömbért lereszeljük, a paprikát csíkokra vágjuk.
Fõzés: négy kanál olajban sárgásra pörköljük a mandulát, kivesszük, tányérba tesszük. Az olajban megsütjük a bambuszrügyet, ezt is kivesszük, a mandula mellé rakjuk. Ezt követõen ugyanabban az olajban a húst is megsütjük, szintén a tányérra rakjuk. Ekkor kerül az olajba az erõspaprika és a gyömbér. Csak addig sütjük, míg érezni nem kezdjük illatukat, ekkor hozzáadjuk a mandulát, bambuszrügyet, húst is. A két evõkanál szóját összekeverjük a cukorral, ecettel, vízzel, a maradék egy evõkanál sherryvel és kukoricaliszttel. Ezt a keveréket ráöntjük a húsra, kissé hagyjuk besûrûsödni.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: