Oroszlánfejes fazék recept
Hozzávalók:
Háromnegyed kiló finomra darált sertéshús
Négy zöldhagyma
Két fokhagyma
Egy gyömbérgyökér
Egy evõkanál kukoricaliszt
Négy evõkanál szójamártás
Három evõkanál cherry, édes bor vagy tiszta szesz
Három deciliter marhahús-erõleves
Egy kínai kel vagy kelkáposzta
Olaj
Só.
Elkészítés:
Elõkészítés: A fokhagymát összevágjuk, a gyömbért lereszeljük, a zöldhagymát felaprítjuk. A sertéshúsba belekeverjük a sót, fokhagymát, gyömbért, egy evõkanál szójamártást és egy evõkanál cherryt, valamint a zöldhagyma negyedét. Végül hozzáadjuk a kukoricalisztet, összekeverjük az egészet, és galambtojásnyi gombócokat formázunk, vizes kézzel. A kínai kelt leveleire szedjük, megmossuk, föltesszük sós vízben fõni.
Fõzés: Az olajat megforrósítjuk, kisütjük az oroszlánfejnek becézett húsgombócokat, majd szalvétára tesszük õket, hogy a lecsöpögõ szír ne ivódjon beléjük. Ezután az oroszlánfejek fazékba kerülnek, ráöntjük a maradék szóját, cherryt, beleszórjuk a zöldhagymát, és felöntjük az erõlevessel. Tizenöt-húsz percig pároljuk.
A közben megfõtt kellevelekkel kibélelünk egy tálat, ráöntjük az oroszlánfejeket a kissé besûrûsödött lével együtt.
Elkészítés ideje: 40perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges