Recept elkészítése:
Mélysütött húsgolyók recept
Hozzávalók:
Harminc dekagramm finomra darált sertéshús
Egy zöldhagyma
Egy tojás
Olaj a mélysütéshez
Egy kanál cherry
Egy kanál kukoricaliszt
Egy kígyóuborka
Friss cseresznye vagy cseresznyekompót.
Elkészítés:
Elõkészítés: a darált húst összekeverjük a tojással, az apróra vágott zöldhagymával, majd a sherryvel és a kukoricaliszttel. Az uborkát késsel viszonylag vékony csíkokra vágjuk átlósan. A húsból diónyi gombócokat formálunk.
Fõzés: a húsgolyókat az igen forró olajban kisütjük. A félig egymásra helyezett uborkacsíkokkal körülrakjuk a tányért, cseresznyével díszítjük, középen pedig gúlát emelünk a húsgolyókból.
Elkészítés ideje: 40perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges