Gõzön párolt sonka recept

Gõzön párolt sonka recept

Hozzávalók:
1 db 1-1,5 kg-os sonka,
2 evõkanál cukor,
4 evõkanál sherri.

Elkészítés:

      Helyezzük hõálló lapostálra, és pároljuk gõzön 1 órán át a megtisztított sonkát. Keverjük össze a sherrit és a cukrot, kenjük be a sonkát, és gõzöljük fél óra hosszat. Fordítsuk meg a sonkát, kenjük át újra a sherri-cukor keverékkel és gõzöljük fél óra hosszat. öntsük a sonkára a maradék sherrit, és erõs gõzön páraljuk még fél óráig. Vágjuk a sonkát egyenletes kockákra. Hidegen, melegen fogyasztható. Ha melegen fogyasztjuk, az öszevágott sonkát további 10 percre tegyük gõzre.

Elkészítés ideje: 35perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók