Göngyölt disznóhús tapadós rizzsel recept

Göngyölt disznóhús tapadós rizzsel recept

Hozzávalók:
750g disznó szegyhús
250g fõtt tapadós rizs
200g édes babpaszta
15 szem cseresznye
50g zsír
1000g olaj
100g erjesztett rizslé (vagy rizsbor)
300g cukor
5g kukoricaliszt.

Elkészítés:

      Tegyük a disznóhúst forrásban lévõ vízbe, és fõzzük meg. Vegyük ki a vízbõl, szárítsuk meg, és dörzsöljük be az erjesztett rizslével. Ezután tegyük jól átforrósított olajba, és süssük aranybarnára. Ha kész vágjuk körülbelül 16 cm hosszú csíkokra.
Keverjük össze alaposan a rizst a cukorral, és a zsírral. Tegyünk a keverékbõl minden csík disznóhúsra egyenletesen. Tekercseljük fel a húscsíkokat. A roládok egyik végére tegyünk egy-egy fél cseresznyét. Tegyük szimmetrikusan egy edénybe a roládokat úgy, hogy a babpaszta, legyen legalul, és rajta a tekercsek. Gõzöljük így amíg porhanyóssá nem válik. Tegyük az egészet egy kerek tálra.
Szervírozás elõtt tegyünk 50g tiszta vizet egy edénybe, adjunk hozzá egy kis cukrot, majd forraljuk fel. Keverjük el egyenletesen a kukoricaliszttel, és öntsük rá a hústekercsekre.

Elkészítés ideje: 35perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók