Fényezett sertéssült recept

Fényezett sertéssült recept

Hozzávalók:
1 kg lapocka (vágassuk a hentessel 4 egyforma darabra)
2 evõkanál szójamártás
4 evõkanál igen száraz fehér bor
2 evõkanál szezámolaj
1 kávéskanál só
1 db gyömbér
2 evõkanál folyékony méz
5 dkg cukor
2 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:

      Keverjük össze egy tálban az összetört fokhagymát, a szójamártást, a bort, a szezámolajat, a sót, a lereszelt gyömbért, a mézet és a cukrot. Mártsuk a húsdarabokat a tálba, forgassuk meg a húsokat a lében, tegyük hûtõszekrénybe 6 órára. Közben 2-3 óránként forgassuk meg a húst a páclében. Hevítsük fel a sütõt. Helyezzük sütõedénybe a húst, süssük 40 percig. Idõnként öntözzük meg a páclével. Vágjuk kicsiny szeletekre a húst. Forrón, vagy teljesen lehûtve tálaljuk.
Ha van faszenes grillsütõnk, készítsük el e fogást azon.

Elkészítés ideje: 35perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók