Édes-savanyú sertés recept

Édes-savanyú sertés recept

Hozzávalók:
Negyed kiló zsírtalan sertéshús
Egy kis fej hagyma
Két zöldpaprika
Egy sárgarépa
Két karika ananász, vagy hasonló mennyiségû ananászkocka
Hét evõkanál olaj
Egy tojássárgája
Egy evõkanál cherry
Egy evõkanál szójamártás
Másfél evõkanál kukoricaliszt
Két pohár víz
Négy evõkanál paradicsommártás
Három evõkanál ecet
Három evõkanál méz.

Elkészítés:

      Ez az egyik legismertebb és legnépszerûbb kínai étel, egészen különleges ízû és zamatú: a hús textúrája, a zöldségek aromája keveredik az édes, sós, savanyú ízesítõkével.
Elõkészítés: a sertéshúst apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a tojássárgáját, a cherryt, szóját, másfél kanálnyi kukoricalisztet egy pohár vízzel. Ebben pácoljuk a húst fél órán át. A hagymát vékony csíkokra vágjuk, a paprikát leszeljük, a szeleteket kockára vágjuk. A sárgarépát és az ananászt is fölkockázzuk. A répát megfõzzük. A paradicsommártást, mézet, ecetet a másik másfél kanál kukoricaliszttel és a másik pohár vízzel összekeverjük, állni hagyjuk.
Fõzés: három evõkanál forró olajban addig sütjük a páclével beborított húst, míg színe aranybarna nem lesz. Ekkor kivesszük. Ugyanebben az olajban kisütjük a hagymát, paprikát, sárgarépát. Ráöntjük a maradék négy evõkanál olajat, belekeverjük a mézes-ecetes keveréket. Addig pároljuk, míg sûrû mártássá nem lesz. Ekkor tesszük bele a megsült húst és az ananászkockákat.

Elkészítés ideje: 35perc

vissza a főoldalra