Chop-suey recept recept

Chop-suey recept recept

Hozzávalók:
10 dkg sertéshús
20 dkg macskagomba vagy vargánya
20 dkg szójababcsíra (helyette esetleg cérnametélt)
Egy nagy szál sárgarépa
10 dkg sonka
Egy fél csirkemell
Egy kisebb gyömbérgyökér
Egy fej vöröshagyma
Két zöldhagyma
Két evõkanál szójamártás
Két fokhagyma
Két evõkanál erõleves
Egy evõkanál kukoricaliszt.

Elkészítés:

      A macskagombákat megáztatjuk, ha másmilyen gombánk van, azt csíkokra vágjuk. A sertéshúst is csíkokra szeljük, a lebontott csirkemellel együtt. A sonkát felkockázzuk, a sárgarépát megtisztítva lereszeljük, a vöröshagymát felaprítjuk, a zöldhagymát gyermekujjnyi darabokra vágjuk, a fokhagymát apróra daraboljuk, a gyömbért lereszeljük. A szóját összekeverjük egy kis cherryvel, belerakjuk a húsokat és fél óráig ebben a páclében marináljuk.
Fõzés: Egy üres serpenyõt a tûzön megforrósítunk. Beleöntjük az olajat, melynek a melegtõl rögtön fel kell forrnia. Beletesszük a hagymát, zöldhagymát, gyömbért, harminc másodpercig sütjük. Beletesszük a reszelt sárgarépát, a leszûrt húsokat, és tovább sütjük. Három perc múlva hozzáadjuk a sonkakockákat és a gombát, valamint a szójababcsírát. Ha közben az a lé, amit a hús sütés közben ereszt, elpárologna, folyamatosan utánaöntünk a szója-cherry páclébõl. Majdnem a sütés végén belekeverjük a fokhagymát. Mint a Chop-sueyhoz tartozó fortélyban megemlítettük, alternatív módon kissé be is sûríthetjük. Az erõlevest és a kukoricalisztet összekeverjük a szója-cherry páclé maradékával, vigyázva arra, nehogy csomós legyen, és beleöntjük a serpenyõbe. Dobva-rázva, vagy fakanállal kevergetve körülbelül két percig sütjük, majd tálalhatjuk a Chop-sueyt.

Elkészítés ideje: 35perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók