Francia farmerkenyér recept

Recept elkészítése:

Francia farmerkenyér recept

Hozzávalók 2 kenyérhez:
3 dl víz
5 dkg élesztő
2 dl tejföl
1,6 l (kb. 90 dkg) finom- vagy kenyérliszt
1 ek. olaj
2 kk. só.

A nyújtáshoz:
liszt.

A tepsi kikenéséhez:
olaj.

Elkészítés:

      A vizet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, és simára keverjük. A tejföllel, a liszttel, az olajjal meg a sóval 6-8 percig dagasztjuk, majd meleg helyen, letakarva kb. 40 percig kelesztjük. Belisztezett deszkára borítjuk, kettéosztjuk, könnyéden átgyúrva hosszúkás cipókká formáljuk, és kiolajozott tepsire fektetjük. További 30 percig kelesztjük, éles késsel hosszában bevágjuk, majd előmelegített sütőben, nagy lánggal (220°C; légkeveréses sütőben 200°C ) kb. 30 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 2óra 30perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: