Fokhagymás kenyér recept

Recept elkészítése:

Fokhagymás kenyér recept

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 dl tej
l.5 dl víz
cukor
2 tojás
10 dkg napraforgóolaj
3 dkg áttört fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 mokkáskanál majoránna (elhagyható)
1 mokkáskanál só.

Elkészítés:

      Az élesztővel, 1 dl langyos tejjel, kevés cukorral és kis mennyiségű liszttel kovászt készítünk, 15-20 percig kelesztjük. Közben a tojásokat a meglangyosított vajjal, az olajjal, a sóval és S dkg liszttel jól elkeverjük. Ezután összedolgozzuk a megmaradt liszttel, a többi vízzel és a megkelt kovásszal. Ha befejeztük a dagasztást, a tésztát konyharuhával letakarjuk és 60 percig kelesztjük, azután hozzáadjuk az áttört, pépesített fokhagymát, a fűszereket, óvatosan átgyúrjuk és kivajazott, keskeny, magas tepsibe helyezzük. A tészta tetejét tejjel bekenjük és széles pengéjű késsel bevagdossuk. Előmelegített, 220 °C-os sütőben 50-60 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 2óra

vissza a főoldalra

Receptek kategória: