Burgonyás kenyér III. recept
Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
50 dkg főtt, áttört burgonya
1 dl tej
1 dkg élesztő
2 szem kockacukor
kevés só
2 evőkanál olívaolaj.
Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük, a burgonyát meghámozzuk és egészben puhára főzzük, melegen áttörjük, hagyjuk kihűlni. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt, és közepes keménységű tésztát dagasztunk. Az olajat közben ráöntjük és beledolgozzuk. Ha kész, a tésztát — ízlés szerint — formázzuk, zsírozott, lisztezett sütőlapra helyezzük. Letakarva, meleg helyre tesszük és 1.5 órán át kelesztjük. A megkelt tészta felületét 2-3 helyen megvágjuk. Előmelegített sütőben, közepes melegben 50-60 percig sütjük. Közben néhányszor vízzel bepermetezhetjük.
Elkészítés ideje: 2óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges