Almás kifli

Recept elkészítése:

Almás kifli

Hozzávalók 16 darabhoz:
10 dkg vaj vagy margarin,
1,5 ek kristálycukor,
1 tojás,
l/2 cs. (2,5 dkg) élesztő,
1 dl tej,
kb. 25 dkg liszt.

Töltelék:
kb. 1 dl almapüré.

Máz:
1 tojás.

Díszítés:
kristálycukor.

Elkészítés:

A vajat vagy margarint, a cukrot és a tojást habosra keverjük. Az élesztőt egy másik tálban szétmorzsoljuk. A tejet testhőmérsékleteire, 37 °C-ra melegítjük és az élesztőre öntjük, majd addig keverjük, amíg az élesztő fel nem oldódik. Az élesztős folyadékot a tojásos keverékhez öntjük. A lisztet hozzáadjuk, és tésztává gyúrjuk. Ezután meleg, zárt helyen, letakarva 30 percig kelesztjük. A tésztát meglisztezett deszkára rakjuk és simára gyúrjuk, majd kétfelé osztjuk. Mindkét darabot kör alakúra nyújtjuk, és 8-8 cikkre vágjuk. Minden szelet közepére egy kevés almapürét rakunk, és kiflikké sodorjuk. Úgy fektetjük sütőpapírral bélelt tepsibe, hogy az illesztés alulra kerüljön. A kifliket konyharuhával letakarva 30 percig állni hagyjuk. A sütőt 250 °C-ra előmelegítjük. A kifliket a simára kevert tojással megkenjük, kristálycukorral megszórjuk, majd a sütő középső rácsára tolva 10-15 percig sütjük. Rácson kihűlni hagyjuk.

Elkészítés ideje: 1,5 óra

Receptek kategória: