Kelt tészta receptek

Magos pogácsa recept

Magos pogácsa recept
Hozzávalók 4 személyre:

2 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
10 dkg margarin
30 dkg graham liszt
15 dkg finomliszt
2 kiskanál só
1-1 evőkanál tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag vegyesen, kedvünk szerint.
A tetejére:
1 tojás.

Áfonyás-mandulás kalács

Áfonyás-mandulás kalács

Hozzávalók 2 cipóhoz:
12,5 dkg vaj,
3 dl tej,
5 dkg friss élesztő,
1 kk vaníliás cukor,
4 dkg kristálycukor,
2 tojás,
55-60 dkg finomliszt,
TÖLTELÉK
20 dkg marcipán,
5 dkg szobahőmérsékletű vaj,
25-30 dkg friss vagy mélyhűtött áfonya,
Máz:
1 tojás,
5 dkg mandulapehely,
Kellék:
2 db kb. 1,5 literes püspökkenyérforma.

Vajas-marcipános sütemény

Vajas-marcipános sütemény

Hozzávalók 30 darabhoz:
1 cs. (5 dkg) friss élesztő,
15 dkg vaj,
2,5 dl tej,
2 tojás,
2 dkg porcukor,
1/2 kk só,
40 dkg finomliszt,
Töltelék:
20 dkg marcipán,
2 ek porcukor,
2 ek víz,
Vajkrém:
15 dkg vaj,
8 dkg porcukor,
1 kk vaníliás cukor,
Máz:
1 tojás,
Díszítés:
1 cs. mandulapehely.

Epres bejgli

Epres bejgli

Hozzávalók 10-12 szelethez:
2,5 dkg friss élesztő,
10 dkg vaj,
2,5 dl tej,
3 dkg porcukor,
1 cs. vaníliás cukor,
35 dkg finomliszt,
Töltelék:
10 dkg eperdzsem,
Máz:
1 tojás,
Díszítés:
5 dkg porcukor,
2 kk citromlé.

Narancsos-marcipános fánk

Narancsos-marcipános fánk

Hozzávalók 40 darabhoz:
15 dkg vaj vagy margarin,
5 dl tej,
1 cs. (5 dkg) friss élesztő,
6 dkg porcukor,
1/2 kk só,
kb. 65 dkg finomliszt,
Töltelék:
15 dkg marcipán,
5 dkg szobahőmérsékletű vaj vagy margarin,
1 narancs,
Máz:
1 tojás,
Díszítés:
5 dkg mandulapehely,
Kellék:
esetleg süteményforma.