300 g finomliszt
180 g süthető étcsokoládé lencse
90 g fehér süthető fehércsokoládé-lencse
10 dkg dióbél, enyhén megpirítva és durvára vágva
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
250 g vaj
200 g fehér kristálycukor
200 g barna nádcukor
2 nagy tojás
1 teáskanál vaníliaeszencia
375 g zabpehely
csipetnyi só.
Ez a mennyiség kb. 24 süteményhez elegendő.
Melegítse elő a sütőt 180 Celsius-fokra és béleljen ki két sütőlemezt vagy tepsit sütőpapírral. Szitálja a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és a csipetnyi sóval együtt egy közepes nagyságú tálba. Keverje habosra a vajat és a kétféle cukrot turmixgépben vagy elektromos habverővel, magas fokozaton. Adja hozzá a tojást egyenként, mindegyik után rövid ideig keverje a géppel. Adja hozzá a vaníliaeszenciát és a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Fokozatosan adja hozzá a zabpelyhet, alacsony fordulatszámon működ¬tetve a turmixgépet. Végül lazán keverje a masszához a fekete és a fehér csokoládédarabkákat, s végül a vagdalt diót. Formázzon a masszából golflabda méretű golyókat, és kissé ellapítva helyezze a kipapírozott sütőlemezre egymástól 7 centiméterre. Süsse kb. 10 percig, amíg kissé megpirul. Hagyja hűlni a tepsiben kb. 10 percig, majd helyezze át a süteményeket egy grillrácsra, és hagyja teljesen kihűlni.
Előkészítés: kb. 20 perc
Sütés: kb. 10 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges