Mogyorós keksz recept

files/images/csokolades-finomsagok/25.jpg
Hozzávalók

525 g fehér liszt
180 g süthető fehércsokoládé-lencse
2 teáskanál szódabikarbóna
450 g vaj
600 g fehér nádcukor
200 g kristálycukor
4 nagy tojás
2 teáskanál vaníliaeszencia
só.

Ez a mennyiség kb. 50 süteményhez elegendő.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

Melegítse elő a sütőt 190 Celsius-fokra, és béleljen ki két tepsit sütőpapírral. Szitálja a lisztet, a szódabikarbónát és egy csipetnyi sót egy alkalmas méretű tálba. A vajat és a kétféle cukrot egy másik tálban, elektromos habverővel, magas fokozaton keverje sűrű krémmé. Adja a krémhez a tojásokat egyenként, s mindegyik után rövid ideig keverje a géppel. Adja a masszához a vaníliaeszenciát, és apránként a száraz, lisztes keveréket, s végül a csokoládélencsét. Formáljon a tésztából golflabdányi golyókat, majd lapítsa nagy korongokká. Helyezze a süteményeket a kibélelt tepsikre egymástól 7 cm távolságra. Süsse kb. 10 percig, amíg enyhén pirulni kezdenek. Hagyja 3 percig pihenni a tepsiben, majd helyezze át egy grillrácsra és hagyja teljesen kihűlni.

Előkészítés: kb. 20 perc
Sütés: kb. 10 perc

Receptek kategória: