Zöldséges halleves recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

25 dkg tengeri hal,
2 db sárgarépa,
1/2 fej karfiol,
1/4 kg sütőtök,
1 fej vöröshagyma,
1 csomag petrezselyemzöld,
1 db citrom,
1 db tojássárgája,
1 dl tej,
liszt,
1 kk. koriander,
só.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

10 dl sós vízbe feltesszük főni a kockákra vágott sárgarépát, sütőtököt (helyette esetleg zellert használhatunk), karfiolt és az egészben hagyott vöröshagymát. Teszünk bele pár szem koriandert, és összekötözött petrezselyemzöldet. Amikor a zöldségek már félig megfőttek, belerakjuk a korábban besózott halat, reszelt citromhéjat, és puhára főzzük. Elkészítjük a tej, a liszt és a tojássárgája keverékét, és beleforraljuk a levesbe. Tálalásnál citrommal ízesíthetjük.

Receptek kategória: