Ünnepi kelbimbó recept

Ünnepi kelbimbó recept

Hozzávalók 8 személyre:
450 g friss gesztenye,
450 ml zöldségleves,
450 g kelbimbó,
450 g répa,
25 g/2 ek. vaj,
só, frissen őrölt fekete bors.

Elkészítés:

A nyers gesztenyét hámozzuk meg, a barna, papírszerű réteget hagyjuk rajta. Egy kisebb lábosban forraljunk vizet, néhány percre tegyük bele a gesztenyét, majd szűrőkanállal szedjük ki. A barnás héj így már könnyen lecsúszik róla. A gesztenyét tegyük egy edénybe a zöldséglével együtt. Fedjük le és forraljuk fel, majd kb. tíz percig pároljuk, utána szűrjük le. A kelbimbót hámozzuk meg és tisztítsuk le. Sós vízben öt percig forraljuk, utána öblítsük le. A répát átlósan vágjuk fel 1 cm-es szeletekre. Hideg vízben tegyük egy lábasba, forraljuk fel, és főzzük 6 percig. Szűrjük le, a vajat olvasszuk meg egy tiszta serpenyőben, tegyük bele a gesztenyét, a kelbimbót és a répát, majd fűszerezzük. Melegen tálaljuk.

The Mountain - 3D pólók