Szalonnás-tejszínes zöldbab recept

Szalonnás-tejszínes zöldbab recept

Hozzávalók 4 személyre:
350 g zöldbab,
50-75 g baconszalonna, felszeletelve,
25 g/2 ek. vaj vagy margarin,
15 g/l ek. liszt,
350 ml tej és hígabb tejszín összekeverve,
só, frissen őrölt fekete bors.

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 190 fokra (gázsütőnél 5-ös fokozat). A zöldbabot tisztítsuk meg, és enyhén sós vízben öt percig pároljuk puhára. Szűrjük le, és tegyük tűzálló tálba. A szalonnát süssük ropogósra, közben kavargassuk, nehogy leragadjon. Tördeljük apróra, keverjük a zöldbab mellé, és az egészet tegyük félre. A vajat vagy margarint olvasszuk fel egy nagy serpenyőben, adjuk hozzá a lisztet és a tejet a tejszínnel, és keverjük sima szósszá. Bőségesen sózzuk, borsozzuk. A szószt öntsük a zöldbabra, és óvatosan keverjük össze. Alufóliával lazán takarjuk le, és süssük át 15-20 percig. Azonnal tálalhatjuk.

The Mountain - 3D pólók