Sajtos spenótkrém recept

Sajtos spenótkrém recept

Hozzávalók 4 személyre:
675 g spenótlevél szára nélkül,
115 g zsíros, félzsíros vagy zsírszegény sajt,
tej (ha szükséges),
frissen reszelt szerecsendió,
só, frissen őrölt fekete bors.

Elkészítés:

A spenótot alaposan öblítsük le a csap alatt. Rázogassuk le róla a vizet, és tegyük egy mély serpenyőbe vagy wokba annyi vízzel, ami éppen ellepi. Fedő nélkül főzzük közepes lángon, amíg a levelek össze nem esnek. Szűrjük le, a benne maradt vizet nyomkodjuk ki, de nem kell teljesen száraznak lennie. Turmixgépben pürésítsük a puha sajttal együtt, aztán tegyük egy nagy tálba. Ha nagyon sűrű lenne, tejjel hígíthatjuk, amit csak kis adagokban öntsünk bele. Sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval. Tegyük egy nagy serpenyőbe, alacsony lángon melegítsük át. Azonnal tálalhatjuk.

Tipp:
Ízlés szerint kelbimbóval is elkészíthető.

The Mountain - 3D pólók