Hagymatorta recept

Hagymatorta recept

Hozzávalók 4 személyre:
50 g sózatlan vaj,
350 g póréhagyma, vékonyra vágva,
350 g hagyma, vékonyra felszeletelve,
225 g kenyérsütéshez használt liszt,
115 g zsír,
150 ml víz,
só, frissen őrölt fekete bors.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (gázsütőben 6-os fokozat). A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, és hirtelen süssük át a hagymákat puhára. Alaposan sózzuk, borsozzuk. A lisztet, a zsírt és a vizet egy nagy tálban keverjük össze, lágy, ragadós tésztát kell kapnunk. A hagymás keveréket dolgozzuk bele, majd ezt tegyük kikent tűzálló tálba, és egyengessük el a felszínét. Előmelegített sütőben fél órát süssük, hogy ropogós aranybarna legyen. Szeletelve tálaljuk köretként.

Tipp:
A hagymát hűvös, száraz helyen tároljuk. Ne tegyük a hűtőbe, mert megpuhul, ha pedig felvágva tároljuk ott, a tej és minden más hagymaszagú lesz tőle.

The Mountain - 3D pólók