Hagymás-tejszínes zöldborsó recept

Hagymás-tejszínes zöldborsó recept

Hozzávalók 4 személyre:
175 g bébihagyma,
15g/l ek. vaj,
900 g friss zöldborsó vagy,
350 g fagyasztott,
150 ml sűrűbb tejszín,
15 g/l ek. liszt,
2 tk. friss petrezselyem aprítva,
1-2 ek. citromlé (elhagyható),
só, frissen őrölt fekete bors.

Elkészítés:

A hagymák külső héját szedjük le, ha kell, vágjuk félbe őket. A vajat olvasszuk fel egy tűzálló tálban, és 5-6 percig süssük benne a hagymát közepes lángon; legyen puha és egy kicsit barna. A zöldborsót tegyük hozzá, és dobva-rázva süssük néhány percig. Adjunk hozzá 120 ml vizet, és forraljuk fel. Kb. 10 percig főzzük puhára. A serpenyő alján maradjon egy kevés víz. A tejszínt keverjük Össze a liszttel, a serpenyőt vegyük le a tűzről, vegyítsük hozzá a tejszínes lisztet, a petrezselymet, és fűszerezzük ízlés szerint. Gyenge lángon 3-4 percig főzzük, amíg a szósz be nem sűrűsödik. Ekkor, ha szeretjük, adjuk hozzá a citromlevet.