Édes-savanyú vörös káposzta recept

Édes-savanyú vörös káposzta recept

Hozzávalók 8 személyre:
900 g vörös káposzta,
2 ek. olívaolaj,
2 nagy hagyma felszeletelve,
2 nagy, főzésre alkalmas alma, meghámozva, megliszlítva és felszeletelve,
2 ek. almaborecet,
2 ek. barna cukor,
225 g húsos baconszalonna feldarabolva (elhagyható),
só, frissen őrölt fekete bors.

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra (gázsütőben 4-es fokozat). A káposztát vágjuk kisebb darabokra, és éles késsel szeleteljük nagyon apróra. Az olajat hevítsük fel egy nagy, tűzálló tálban, és a hagymát 2 percig pirítsuk benne. A káposztát, az almát, az ecetet, a cukrot és a fűszereket tegyük tálba, és egy órán keresztül főzzük puhára. Félidőben keverjük meg. A szalonnát süssük ki ropogósra. Tálalás előtt keverjük a káposztához.