Dobva-rázva sütött kelbimbó recept

Dobva-rázva sütött kelbimbó recept

Hozzávalók 4 személyre:
450 g kelbimbó,
1 ek. napraforgóolaj,
6-8 db zöldhagyma, felszeletelve,
2 szelet friss gyömbérgyökér,
40 g tördelt mandula,
150-175 ml zöldség- vagy csirkehúsleves,
só.

Elkészítés:

A kelbimbóról szedjünk le minden külső levelet, és tisztítsuk meg. Kb. 7 mm vastag szeletekre vágjuk fel. Az olajat hevítsük fel a wokban vagy egy mélyebb serpenyőben, és süssük benne a hagymát és a gyömbérgyökeret 2-3 percig, gyakran kevergetve. A mandulát is tegyük mellé, és dobva-rázva süssük közepes lángon, amíg a hagyma és a mandula meg nem barnul egy kicsit. A gyömbért vegyük ki, a lángot vegyük lejjebb, és adjuk hozzá a kelbimbót. Ezt is dobva-rázva süssük néhány percig, majd öntsük rá a leveslét, és gyenge lángon főzzük 5-6 percig. A kelbimbónak meg kell egy kicsit puhulnia. Ha kell. egy kevés sót adhatunk hozzá, majd nagy lángon forraljuk el belőle a folyadékot. A kelbimbót tegyük tálra, és azonnal kínálhatjuk.

Tipp:
Ha még inkább szeretnénk kiemelni a keleties ízeket, világos szójaszószból néhány cseppet öntsük hozzá.