Mokkacsillag recept

Recept elkészítése:

Mokkacsillag recept

Hozzávalók 20 darabhoz:
115 g élcsokoládé kockákra törve,
200 g lágy, sótlan vaj,
50 g/6 ek. porcukor,
2 ek. erős feketekávé,
200 g liszt,
50 g kukoricaliszt,
A díszítéshez:
kb. 20 szem tisztított mandula,
150 g étcsokoládé.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra (gázsütőnél 5-ös fokozat). Vékonyan vajazzunk ki két nagyobb tepsit. Forró víz felett olvasszuk fel a csokoládét. A vajat a porcukorral keverjük krémesre, adjuk hozzá a csokoládét és a kávét.
Szitáljuk a lisztet és a kukoricalisztet a keverékre. Finoman és egyenletesen keverjük el. Kanalazzuk a lágy krémet egy csillagcsőrű nyomózsákba, és nyomjunk kb. 20 kis csillagot a tepsire. Nyomjunk egy mandulát mindegyik sütemény közepére. Süssük kb. 15 percig, amíg megkeményedik és elkezd barnulni.
Hagyjuk a kekszeket 10 percig a tepsiben hűlni, majd óvatosan tegyük át egy fémrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor kihűltek, olvasszuk fel a csokoládét, és mártsuk bele a csillagok alsó felét. Tegyük a kekszeket zsírpapírra, és várjuk meg, amíg megdermed a csokoládé.

Receptek kategória: