Mézeskalácsszív-koszorú recept

Mézeskalácsszív-koszorú recept

Hozzávalók:
kemény kartonpapír,
ceruza és olló,
cukormáz 115 g porcukorból, tetszés szerint pirosra színezve,
palacsintakés,
7 szív alakú mézeskalács kisülve és díszítve,
5 cm széles szalag,
karácsonyi hangulatú papírdíszek.

Elkészítés:

Rajzoljunk kört egy darab kemény kartonpapírra - a külső átmérője legyen 25 cm, a belső 15 cm. Ollóval vágjuk ki a kört, palacsintakés segítségével kenjük meg a cukormázzal, és gyorsan, mielőtt az megdermedne, nyomjuk rá a mézeskalácsokat. Tegyük félre a koszorút, amíg a cukormáz megdermed és a mézeskalácsok hozzátapadnak. Hajtogassunk masnit a szalagból, vágjuk le a végeit, és erősítsük a koszorúra egy tekintélyes adag cukormázzal, hogy biztosan ott maradjon az ünnepek alatt. Hogy megőrizhessük a koszorút dekorációként a karácsony hetei alatt, készítsünk több mézeskalácsszívet a fiatal mézeskalács rajongóknak, amit meg is ehetnek!