Kétrétegű gyümölcsös pite recept

Kétrétegű gyümölcsös pite recept

Hozzávalók 24 darabhoz:
vajas süteménytészta 350 g lisztből,
vaj (a kikenéshez),
liszt (a tésztagyúráshoz),
450 g mincemeat (lásd az Ünnepi gyümölcslepénynél),
tej (a megkenéshez),
por- vagy finomított kristálycukor(a szóráshoz).

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra (gázsütőnél 5-ös fokozat). Finoman lisztezett felületen sodrófával nyújtsuk a lisztből, vajból és vízből összeállított süteménytésztát a lehető legvékonyabbra. Egy 7,5 cm-es formával vágjunk ki 24 körszeletet, további 24-et pedig egy 5 cm-es formával. A szeleteket óvatosan tegyük félre. Vajazzunk ki 24 süteményformát (muffin), hintsük meg liszttel, tegyük bele a nagyobb körszeleteket. Töltsük meg mindegyiket a mincemeattel, majd kenjük meg a széleit tejjel. A kisebb tésztadarabokat helyezzük a tetejükre, és zárjuk le a széleket. Tetejüket kenjük meg tejjel. Süssük világos aranybarnára (25-30 perc). Hagyjuk a formában kicsit hűlni őket, majd rakjuk ki egy rácsra, amíg kihűlnek. Légmentesen záró dobozban tárolhatjuk. Tálalás előtt hintsük meg cukorral. Melegen tálaljuk.

The Mountain - 3D pólók