Ginger florentines recept

Recept elkészítése:

Ginger florentines recept

Hozzávalók 30 darabhoz:
50 g/4 ek. vaj,
115 g/8 ek. kristálycukor,
50g cukrozott meggy és cseresznye apróra vágva,
2 ek. apróra vágott narancshéj,
50 g szeleteli mandula,
50 g tört dió,
2,5 g kandírozott gyömbér apróra vágva,
2 ek. liszt,
1/2 tk. őrölt gyömbér,
A tetejére:
50 g étcsokoládé,
50 g fehér csokoládé.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat). A vajat a cukorral keverjük könnyűre és habosra (fehéredésig), adjuk hozzá a hozzávalókat a csokoládén kívül, és alaposan keverjük el. Sütőpapírból vágjunk ki egy akkora darabot, amekkora kitölti a tepsinket. Tegyünk 4 kiskanálnyit a keverékből minden tepsire, jó messzire egymástól, hogy szétterülhessenek. Gyengéden lapítsuk le a gombóckákat a tenyerünkkel, és süssük 5 percig.
Vegyük ki a kekszeket a sütőből, és nedves villával lapítsuk el őket, formás köröket, képezve. Tegyük vissza a sütőbe 3-4 percre, amíg aranybarnára sülnek. Hagyjuk a kekszeket 2 percig hűlni a tepsiben, amíg kicsit megkeményednek, majd palacsintakéssel óvatosan tegyük át őket egy fémrácsra. Amikor hidegek és kemények, olvasszuk fel az ét- és a fehér csokoládét, kenjük meg a kekszek felének alját az egyikkel, a másik felét a másikkal.

Receptek kategória: