Tejfölös rétes 2. recept

Tejfölös rétes 2. recept

Hozzávalók:
Házi rétestészta vagy 2 csomag réteslap,
4 dkg vaj,
9 dl tejföl,
10 dkg cukor,
5 tojás,
2 evőkanál búzadara,
fél citrom héja,
4 dkg zsemlemorzsa.

Elkészítés:

      8 dl tejfölt konyharuhába kötve felakasztunk, s egy éjjelen át, hagyjuk, hogy lecsurogjon a savója. Ezt a kemény tejfölt elkeverjük a tojássárgájával kikevert cukorral, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Belekeverjük a búzadarát, végül a keményre felvert tojáshabot. A vajjal meglocsolt, zsemlemorzsával meghintett réteslapokon hosszú csíkban elosztjuk a tölteléket, feltekerjük, és a tetejét a maradék fejföllel megkenve megsütjük.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók