Sajtos keksz 2. recept

Recept elkészítése:

Sajtos keksz 2. recept

Hozzávalók:
25 dkg vaj vagy margarin,
25 dkg reszelt trappista sajt,
30 dkg finomliszt,
fél csapott teáskanál só,
1 mokkáskanál cseresznyepaprika krém.

Tetejére: 1 tojás 1 evőkanál vízzel felverve.

Elkészítés:

      Nagy tálban elektromos keverővel kavarja levegős krémmé a vajat és a sajtot. Szitálja bele a lisztet, sót, adja hozzá a cseresznyepaprika krémet és azzal is keverje el. Formálja lapos tömbbé a masszát, vonja be fóliával, és 2 órára tegye a hűtőbe. (Hűtve 3-4 napig, fagyasztva 6 hónapig tartható el.)
Melegítse elő a sütőt 180 fokra (2-es fokozat). Liszttel enyhén megszórt gyúródeszkán nyújtsa ki a tésztát fél cm vastagra. Vágja a kívánt formára. Fektesse a kekszet kizsírozatlan tepsibe, a tetejét kenje be tojással. Süsse 10-12 percig, illetve amíg a keksz, ropogósra és aranybarnára nem sül. Ezután még 1 percig hagyja hűlni a tepsiben, majd állítsa fémrácsra. Jól záródó dobozban 2 hétig áll el.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: