Sajtos apróság recept

Sajtos apróság recept

Hozzávalók:
Tészta:
25-30 dkg reszelt trappista sajt,
40 dkg liszt,
20 dkg margarin,
2 dl tejföl.

Krém: 2 tojássárgája,
2 evőkanál liszt,
0,5 dl tej,
2 dkg margarin,
kevés sajt (a tésztából kihagyhatunk egy kicsit).

Elkészítés:

      A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 órát pihentetjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, pici pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és világosra sütjük. Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a liszttel és a tejjel gőz felett megfőzzük, és amint kihűlt, a margarinnal habosra keverjük, majd a tésztából kihagyott sajtot belekeverjük. Két-két pogácsát összeragasztunk krémmel, és reszelt sajtba forgatjuk. Egy napig állni hagyjuk, hogy megpuhuljon.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók