Narancsos koszorú recept

Recept elkészítése:

Narancsos koszorú recept

Hozzávalók:
200 g lágy vaj,
170 g cukor,
3 tojás,
1 csipet só,
1-1 teáskanál reszelt citrom- és narancshéj,
3 evőkanál citromlé,
180 g liszt,
1 teáskanál sütőpor,
8 evőkanál narancslé,
zsemlemorzsa a formához
A mázhoz:
120 g porcukor,
30 g kockára vágott cukrozott narancshéj (én a reszelt héjat szoktam cukorral keverni).

Elkészítés:

      A vajat, a cukrot és a sót habosra keverjük, a tojásokat egyenként hozzáadjuk. Belekeverjük a reszelt citrom- és narancshéjat, valamint 2 evőkanál citromlevet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd 7 evőkanál narancslevet és a vajas keveréket váltakozva belekeverjük. A tésztának akkor megfelelő az állaga, ha erősen rátapad a belemártott kanálra. A sütőformát kivajazzuk, zsemlemorzsával beszórjuk, a tésztát beleöntjük és elsimítjuk. A süteményt az előmelegített sütő közepén (villanysütő 175 C, gázsütő: 2-3. fokozat világosra sütjük (kb. 45 perc). Akkor sült meg, ha egy tűt mélyen beleszúrunk, s az nem ragad. 10 percig hűlni hagyjuk.
A mázhoz a porcukrot 1-1 evőkanál citrom- és narancslével elkeverjük. A süteményt egy rácsra borítjuk, még melegen ráöntjük a mázat, és megszórjuk a cukrozott narancshéjjal.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: