Nagymama szelet recept

Nagymama szelet recept

Hozzávalók:
1 tojás,
3 dkg zsír,
3 evőkanál méz,
3 evőkanál tej,
15 dkg cukor,
45 dkg liszt,
1 mokkáskanál sütő-por,
1.5 kg alma,
25 dkg dióbél,
30 dkg baracklekvár,
porcukor,
vaníliás porcukor.

Elkészítés:

      A tojást a zsírral, mézzel, tejjel és cukorral jénai tálban, vízgőzön állandóan keverve (kb. 10 percig) felmelegítjük. Hozzáöntjük a sütőporral elkevert liszthez, és gyorsan összegyúrjuk. Két részre osztjuk, és erősen lisztezett deszkán kinyújtjuk. A tepsi hátoldalára fektetjük, és közép meleg sütőben 10-15 percig sütjük. Az egyik lapot vékonyan megkenjük baracklekvárral, rátesszük az alma-tölteléket, erre a második tésztalapot, és tiszta ruhával letakarjuk. Kb. 20 perc múlva szeleteljük. Az almatöltelék készítése: a reszelt almát megpároljuk. Mi-előtt levesszük a tűzről, belekeverjük a darált diót. Vaníliás cukorral ízesítjük. Ha szükséges, még cukrot is adhatunk hozzá. Melegen kenjük a tésztalapok közé.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók