Nagymama gesztenyés tekercse recept
Hozzávalók:
25 dkg keksz,
18 dkg margarin,
10 dkg cukor,
0,5 dl rum,
1 evőkanál kókuszreszelék,
1 kiskanál kakaó.
A krémhez:
25 dkg gesztenyepüré,
12 dkg margarin,
10 dkg cukor,
0,2 dl rum,
1 kiskanál kókuszreszelék.
A tetejére:
7 dkg tortabevonó étcsokoládé.
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval, majd félretesszük. Elkészítjük a krémet: a gesztenyepürét burgonyanyomón átnyomjuk, és jól összedolgozzuk a margarinnal, a cukorral, a rummal és a kókuszreszelékkel. Bevizezünk egy tiszta konyharuhát és kiterítjük. Rátesszük a kekszes massza felét, és vízbe mártott késsel 20x15 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen elkenjük rajta a gesztenyetöltelék felét. Ezután a konyharuha segítségével feltekerjük. Ugyanúgy készítjük el a másik tekercset is. Rövid hűtés után olvasztott csokoládéval bevonjuk, és a hűtőben jól megdermesztjük. Hosszú ideig eláll.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges