Müzlis muffin recept
Hozzávalók:
4 tojás,
40 dkg barnacukor,
4 dl vörösbor,
40 dkg liszt,
csipet sütőpor,
1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék,
20 dkg müzli,
40 dkg magozott aszalt szilva,
vaj (a formák kikenéséhez),
3 dl étolaj.
Elkészítés:
2 egész muffinformát használunk, melyből 24 db muffint kapunk. Az egész tojásokat és a 40 dkg barnacukrot habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáöntünk 3 dl étolajat és 4 dl vörösbort. Belekeverjük a lisztet és a csipetnyi sütőport, ízesítjük a mézeskalács-fűszerkeverékkel. A masszához hozzádolgozzuk a müzlit és az aszalt szilvát. 6-8 órát hűtőben pihentetjük. Kétszer- háromszor átkeverjük. Végül a formákat kivajazzuk, beletöltjük a masszát, majd 180 °C-on 30 percet sütjük.
Elkészítési idő: 50 perc
Ajánlott ital: Delaforce - Full Ruby Portói
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges