Mogyorós gyertyácskák recept
Hozzávalók:
4 tojás,
4 evőkanál cukor,
1 kiskanál kakaópor,
4 evőkanál liszt,
10 dkg mogyorókrém (Nutella).
Máz:
1 citrom leve,
8-10 dkg porcukor.
Díszítés:
2 aszalt füge,
4 szem hámozott mandula.
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral és a kakaóporral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, végül a tojásfehérjéből vert kemény habot is beleforgatjuk. A masszát kisujjnyi vastagon sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 15-16 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve lisztezett deszkára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és a tésztát hűlni hagyjuk. Ezután 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kis korongokat vágunk ki belőle, és egyenként mogyorókrémmel megkenve 6-8 db-ot egymás tetejére rakosgatunk.
A mázhoz a citromlevet annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejfölsűrűségű masszát kapjunk. Ebből 1-2 evőkanálnyit a "gyertyák" tetejét olya módon simítunk el, hogy akárcsak a viasz, körben lecsorogjon róla. Aszalt fügéből és mandulából "lángot" formálunk a tetejére. Befőttel vagy gyümölcssalátával kínáljuk, amit pár csepp rummal, vagy illatos likőrrel kicsit megbolondítunk.
Tálalás: Vegyesgyümölcs-befőtt vagy gyümölcssaláta.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges