Mikuláscsizma recept

Mikuláscsizma recept

Hozzávalók:
7 dkg egész mogyoró,
2 dl tejszín,
1 liter csokoládéfagylalt téglalap alakú dobozban,
néhány darab keksz.

Elkészítés:

      A kistányérunk és a fagylaltos doboz nagyságához igazítva elkészítünk egy kb. 12 cm magas, csizma alakú papírsablont. A mogyoró felét durvára összevágjuk, a tejszínt kemény habbá verjük. A fagylaltból a sablon és egy éles kés segítségével négy csizmát vágunk ki, majd a tányérra rakjuk. (A fagylaltot először a rövidebbik oldalával párhuzamosan ketté, majd vízszintesen is kettévágjuk, azaz négy darab kb. 9x12 cm nagyságú téglalapot készítünk.) A csizma tetejét, mint egy prémcsík, gazdagon bevonjuk tejszínhabbal. A maradék mogyorót és a kekszeket a tejszínhab felett szétosztjuk, mintha ajándék lenne a csizmában. A vágott mogyorót a csizma köré szórjuk.

vissza a főoldalra