Mézes-recept

Mézes-recept

Hozzávalók:
45 dkg sima liszt,
25 dkg szitált porcukor,
1-1 kávéskanál őrölt fahéj, szegfűszeg, gyömbér,
reszelt citromhéj,
szódabikarbóna,
3 egész tojás,
15 dkg méz.

Elkészítés:

      A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, utoljára a tojást és a mézet. Kilisztezett edénybe tesszük, és legalább egy napig állni hagyjuk. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, tojássárgájával megkenjük, díszítjük. Előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük. Sütés után porcukros tojáshabbal mintákat készíthetünk rá, majd langyos sütőben szárítsunk rajta egy kicsit. Néhány nap szükséges a süti puhulásához, idejében készítsük el karácsony előtt. Alkalmas karácsonyfadísznek is.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók