Mandulás kuglóf recept
Hozzávalók:
2 db tojás,
35 dkg vaj,
30 dkg porcukor,
30 dkg liszt,
3 dl tej,
4 dkg vaníliás pudingpor,
7 dkg cukor,
10 dkg darált mandula,
10 dkg vágott,
pirított mandula,
6 dkg darált,
pörkölt mandula,
csipet sütőpor.
Elkészítés:
35 dkg vajat 30 dkg porcukorral kikeverünk. Állandó keverés mellet egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat. Habosra keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a lisztet és a darált mandulát. Sütőformában 180 °C-on 50 percig sütjük, majd a formából kiborítjuk. 1-2 órát pihentetjük. Közben elkészítjük a mandulás krémet: 3 dl tejből, 4 dkg vaníliás pudingporból és 7 dkg cukorból vaníliakrémet főzünk. A tűzről levéve belekeverjük a darált, pirított mandulát. Kihűtjük, és a 35 dkg vaj hozzáadásával habosra keverjük. A négybe vágott kuglófot a krémmel betöltjük. Kívül is bekenjük, és betakarjuk a pörkölt, vágott mandulával.
Elkészítési idő: 55 perc
Ajánlott ital: 5 puttonyos tokaji aszú 1995 Disznókő Pincészet
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges