Kókuszos gömbök recept
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt,
1 csapott kiskanál sütőpor,
12 dkg vaj vagy margarin,
7 dkg porcukor,
1 tojás,
20 dkg kókuszreszelék,
a nyújtáshoz: liszt,
a tetejére:
méz.
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük és a margarinnal, vagy vajjal elmorzsoljuk. A cukrot, a tojást és 10 deka kókuszreszeléket belekeverjük, és közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Fóliával letakarva fél órára a hűtőszekrénybe tesszük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztát elfelezzük, és belisztezett deszkán két hengerré formáljuk, ezeket 20-20 egyforma korongra szeljük, amikből golyókat gömbölyítünk. Tepsire rakosgatjuk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben negyedóra alatt világosbarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A maradék kókuszreszeléket egy tányérba szórjuk. A gömbök egyik oldalát először a mézbe, majd a kókuszba nyomjuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges