Karácsonyi angyalka recept

Recept elkészítése:

Karácsonyi angyalka recept

Hozzávalók:
8 tojásfehérje,
1 teáskanál citromlé,
20 dkg kristálycukor,
20 dkg porcukor.

Elkészítés:

      8 tojásfehérjéből 1 teáskanál citromlével, 20 dkg kristálycukorral kemény habot verve, fakanállal belekeverünk 20 dkg porcukrot. Nyomózsákba töltve, sütőlapra köröket, angyalkákat formázunk 2 rétegben. Az angyalkákhoz először harangformát, majd kerek fejet készítünk. Ezt megismételjük, majd egy cseppforma szárnyat, és egy behajlított kart készítünk. A maradék habot ételfestékkel színezve, tetszőlegesen díszítjük a formákat. Kb. 100 C-ra előmelegített sütőben csak szárítjuk. Cérnával vagy színes masnival akaszthatjuk a fenyőfára.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: