Havas fenyők recept

Recept elkészítése:

Havas fenyők recept

Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt,
2 tojás,
csipetnyi só,
5 dkg puha vaj,
22 dkg porcukor,
1 evőkanál rum,
8 dkg finomra darált mandula,
1 mandulaízű sütőaroma.

Töltelék:
10 dkg földimogyoró,
2 evőkanál méz,
1 evőkanál kakaópor.

Elkészítés:

      A tésztához valókat összegyúrjuk, és fóliába csomagolva hűvös helyen, legalább fél órán át, pihentetjük. Ezután belisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és kis fenyőformákat szórunk ki belőle. Mindegyiket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben közepes lánggal 5-6 perc alatt világossárgára sütjük.
A töltelékhez a földimogyorót finomra daráljuk, majd a mézzel és a kakaóval simára keverjük. 2-2 kihűlt fenyőkekszet a mogyorókrémmel összeragasztunk, porcukorral meghintjük. Kedvünk - és időnk - szerint cukormázzal is díszíthetjük.
Tálalás: porcukor.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: