Hagyományos Karácsonyi torta (Angol) recept

Recept elkészítése:

Hagyományos Karácsonyi torta (Angol) recept

Hozzávalók:
275 g currants,
175 g sultanas,
175 g raisins,
3 ek. konyak,
225 g liszt,
1/4t k. szerecsendió,
1/2 tk. kevert fűszer,
225 g vaj,
225 g cukor,
4 tojás,
50 g apróra vágott mandula,
1 tk. juharszirup,
1 citrom és 1 narancs héja,
100 g szárított sárgabarack apróra vágva,
50 g kevert cukrozott gyümölcshéj apróra vágva,
100 g cukrozott cseresznye, beáztatva, megszárítva és negyedelve
Befejezéshez:
konyak a töltögetésre,
25 cm tálca,
675 g mandula paszta,
675 g fondant,
zöld ételfesték,
szalag, gyertya, stb.

Elkészítés:

      A tortát előző nap kezdjük készíteni. A gyümölcsöket tálba mérjük, hozzákeverjük a konyakot, és éjszakára lefedve állni hagyjuk.
A lisztet, fűszereket, vajat, cukrot, tojást, mandulát, szirupot, citrom- és narancshéjat tálba öntjük. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket. Beletöltjük egy 20 cm "" tortaformába, és egy kanál hátával leütögetjük. A tetejét sütőpapírral befedjük.
140 C-ra előmelegített sütőben 4½-4¾ órát sütjük, vagy tűpróbáig. A formában hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, szurkáljuk meg egy vékony nyárssal és töltsünk rá egy kevés konyakot. A tökéletesen hideg tortát csomagoljuk be sütőpapírba, és tartsuk három hónapig hideg helyen. Esetenként töltsünk rá még konyakot.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: