Hagyományos karácsonyi puding recept

Hagyományos karácsonyi puding recept

Hozzávalók:
23 dkg sótlan vaj,
2 ek. fekete melasz,
1,8 dl brandy ,
2 citrom leve és reszelt héja,
2 narancs reszelt héja,
4 tojás,
23 dkg zsemlemorzsa,
egyenként 23 dkg ribizli,
mazsola és muskotálymazsola,
23 dkg nyers nádcukor.
8,5 dkg sima liszt,
8,5 dkg aprított, pirított mandula ,
8,5 dkg aprított, pirított dió,
8,5 dkg aprított, kandírozott gyömbér,
1 nagy alma apróra vágva,
1 ek. őrölt szegfűbors és szerecsendió,
1 ek. őrölt szegfűszeg.

Elkészítés:

      Kis lángon olvasszuk fel a vajat és a melaszt egy lábasban. Miután kihűlt, adjuk hozzá a brandyt, a citromlevet, a citrom- és narancshéjat és a felvert tojásokat. A maradék hozzávalókat keverjük össze egy nagy tálban. A tojásos masszát keverjük a száraz hozzávalókhoz. Helyezzük egy jól kizsírozott, 1 kg-os kerek pudingformába és gőzöljük 6 órán át. Hűtsük 10 percig, majd vegyük ki a formából. Burkoljuk be műanyag fóliával (folpack) és tároljuk 2 hónapig. Tálalás előtt gőzöljük újabb 1,5 órán át.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók